Jul Kaker og bakst Over 60 min Middels Lussekatter Saftige lussekatter laget med økologiske mjølkeprodukter fra Rørosmeieriet. Disse lyser opp en mørk desembermorgen. Slik gjør du Knus safran i en morter sammen med 1 ts sukker. Hell Tjukkmjølka i en bakebolle. Smuldre i gjæren og tilsett sukker. Tilsett resten av ingrediensene minus smøret og elt i 10-15 minutter, frem til deigen er samlet, blank og elastisk. På grunn av at deigen eltes i kjøkkenmaskin stiger temperaturen på deigen og det er ikke nødvendig å varme mjølka først. Tilsett romtemperert Røros Smør til slutt og elt det godt inn. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse. Bak ut lussekatter, pynt med rosiner du dytter godt ned i deigen. Etterhev i ca. 30 minutter. Pensle bollene med pisket egg før steking, så blir de ekstra blanke og fine. Stek i forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca. 7 minutter. Avkjøl på rist. Produkter brukt i denne oppskriften Alle produkter Økologisk Røros Smør™ 1 % Havsalt Økologisk Helmjølk 4 % fett Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 4 % fett Se flere fristende oppskrifter Alle oppskrifter Smaksrike og digge tygg fra Røros Panzanella – toskansk brødsalat Høstpai