Desserter Kaker og bakst Heddas 17. mai-ostekake Slik gjør du Ta kremosten ut av kjøleskapet så den blir romtemperert til du skal lage fyllet. Varm en litt stor stekepanne opp, tilsett mandelmel, stek det til det blir gyllent, men ikke så lenge at det blir brunt. Smelt smøret i mellomtiden Tilsett først det smeltede smøret, og så kanel, søtning og salt inn i mandelmelet. Press det jevnt utover i ei rund form (Hedda brukte 22 cm) Sett i kjøleskapet til avkjøling. Pisk fløten til myk og luftig krem. Sett i kjøleskapet inntil den skal brukes igjen. Bland kremost og sitronsaft godt sammen. Her er det en stor fordel å bruke mikser, for å sikre at blandingen bli jevn og klumpfri. Sett til side. Pisk rømme, sukrinmelis og vaniljepulver sammen. Bland med kremost-blandingen og pisk sammen. Legg gelantinen 5 – 10 min i kaldt vann. Kok opp litt vann. Press vannet ut av platene. Ta så 0,25 dl varmt (ikke kokende) vann og rør gelatinen ut i vannet til alle klumpene er borte. Avkjøl blandingen litt så den ikke er brennende varm. Det er viktig at den fortsatt er flytende når du skal blande den inn. Hell forsiktig gelantinblandingen i en tynn stråle i kremost-blandingen mens du rører den godt inn. Her er det viktig å ikke ha litt tempo så det ikke blir gelatingklumper i blandingen. Vend så forsiktig inn den piska fløten. Fordel ostekremen over den avkjølte bunnen, og la den stå i kjøleskapet i minst 5 timer. Du kan nå toppe kaka med det du vil. Kun fantasien setter grenser her. Heddas forslag er å kjøre bringebær, sukrinmelis og sitron sammen til en frisk bringebærsaus som er. Produkter brukt i denne oppskriften Alle produkter Økologisk Røros Smør™ Økologisk Røros Rømme™ Økologisk Fløte 39 % fett Se flere fristende oppskrifter Alle oppskrifter Kyllinglår marinert i Syrna Naturell med smørsaus Enkle bagels med skjørost Enkel og rask ripskake