Jul Kaker og bakst Over 60 min Middels Eplesider Bourbon Bundt® Slik gjør du: Forvarm ovnen til 175 grader. Klargjør formen ved å smøre den godt med smeltet smør. Pass på at du smører nøye. Bland smør og sukker til hvitt. Tilsett egg, ett av gangen og bland godt. I en bolle, bland sammen krydder, salt, bakepulver, natron og mel. Tilsett melblandingen gradvis, samtidig som du tilsetter væske. Bland godt. Hell røra i den smurte formen, til den er 3/4 full. Bank formen forsiktig i bordet ett par ganger for å fjerne eventuelle luftbobler. Stek i 45-50 minutter eller til en strikkepinne kommer ut ren. Når kaken steker, klargjør sirupen I en liten kjele varm eplesider og bourbon og la det småkoke i 10 minutter. Rør jevnlig. Når kaken er ferdigstekt la den hvile i formen i 10 minutter, før du tar kaken ut av formen. Stikk små hull i kaken mens den enda er varm, og pensle sirup på kaken. Ta vare på ca. 3 ss av sirupen. Dekk den avkjølte kaken med plastfolie og la den stå over natten. Dagen etter kan du blande sammen sukker og krydder til toppingen. Hell så resterende sirup over kaken, og strø over med toppingen. Foto: Tom Gustavsen Produkter brukt i denne oppskriften Alle produkter Økologisk Røros Smør™ Økologisk Røros Smør™ 1 % Havsalt Se flere fristende oppskrifter Alle oppskrifter Smaksrike og digge tygg fra Røros Panzanella – toskansk brødsalat Høstpai