Varm olivenoljen og brun alt til det er lett brunet og mykt.
Tilsett rødvin og kok inn. Bland så inn resten av ingrediensene og la det småkoke i 10 min. Ta ut anisen.
Varm olivenolje i en panne. Fres krydderet i oljen i et par minutter. Rør så smøret litt etter litt inn i krydderblandingen.
Ta gryta av varmen og rør inn kryddersmøret litt etter litt. Dette gjør at du får en fyldigere smak og blank gryte.
Rør inn sjokoladen og smaksett med salt og pepper.
Legg skjørosten i en dyp tallerken og øs gryta over skjørosten.
Topp med Røros Rømme, en skvis med limejuice og litt fersk koriander.
Bruk gjerne opp grønnsaksrester i gryta. Gryta kan også serveres med feks. ris, frisk salat og grønnsaker, lefse, brød, maischips..
Gryta (til og med del 4) kan fint fryses.