Nanbrød med tjukkmjølk

Prøv å lage nanbrød med tjukkmjølk. Passer glimrende til indisk curry, en persisk khoresh, tikka masala – eller hva med norsk ertesuppe?

Dette trenger du til 4 personer

Ingredienser

½ pk tørrgjær
4 ss lunken Tjukkmjølk fra Røros 1,5% fett
2 ss sukker

450 gr hvetemel
½ ss bakepulver
½ ts salt
1,5 dl Tjukkmjølk 1,5% fett
1,5 dl Røros Yoghurt Naturell
2 ss smeltet Røros Smør™

Topping:

Røros Smør™, smeltet
Hakket koriander

Nanbrød med tjukkmjølk

Slik gjør du det:

Bland sammen gjær, 4 ss lunken tjukkmjølk og 2 ss sukker, og la stå på et lunt sted i omtrent 10 minutter, til væsken begynner å boble.

Bland det tørre sammen.
Ha det tørre, gjærblandingen, tjukkmjølk, yoghurt og smør i en kjøkkenmaskin.
Elt deigen i 7–8 minutter til den har blitt glatt og smidig.

Hev på et lunt sted i omtrent 1 time eller til dobbel størrelse.

Del deigen i 8 stykker, og trill til boller.
Kjevle ut bollene til flate, litt avlange brød.

Finn frem en jernstekepanne.
Tørrstek brødene på høy varme, 3–4 minutter på hver side.
Pensle på smeltet smør og strø over koriander.