Munker (Æbleskiver)

Dette trenger du:

60 g mascarpone
60 g sitronkrem (lemon curd)
250 g mel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1,5 ss sukker
en klype salt
1 ss sitronzest
3 egg
4 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5% fett
0.5 ts vaniljeessens
Røros Smør til steking

Slik gjør du det:

Bland sammen mascarpone og sitronkrem i en liten bolle og sett til side

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sitronzest i en bolle. I en annen bolle bland sammen eggeplommer, Tjukkmjølk og vaniljeessens. Bland så dette sammen med de tørre ingrediensene.

Bruk så en håndmikser og pisk eggehvitene til de er stive. Vend eggehvitene forsiktig inn i røra.

Varm munkepanna og pensle den med smør.
Fyll alle hullene med røre, omtrent 3/4 full. Bruk en skje til å plegge sitronkrem i røra. Sørg for at sitronkremen blir dekket av røra. Stek så i cirka 2 minutter før du snur dem og steker på andre siden.

Resultatet vil være en rund , fylt pannekake.

Denne oppskriften gir 36 munker.

Foto: Tom Gustavsen