Minipavlova

Pavlova er en klassisk dessert og en slager til alle vårens festligheter. I denne oppskriften topper vi den sprø marengsbunnen med silkemyk krem og en frisk lemon curd.

Dette trenger du til 6 små pavlovaer:

Ingredienser

Marengsreder:

3 eggehviter
1 dl sukker
2 dl melis

Lemon curd:

2 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
100 gr saft av sitron
75 gr Røros Smør™ 2 %, i terninger

Krem:

2 dl Fløte 39 % fett
2 dl Lett Crème Fraîche 18 %
1 vaniljestang, skrap ut frøene
1/2 dl sukker

Slik gjør du det:

Marengsreder:

  1. Sett ovnen på varmluft 80 grader eller 100 grader over- og undervarme
  2. Visp eggehvitene stive, tilsett sukker og melis litt av gangen. Bland godt.
  3. Lag små reder av marengsen.
  4. Stekes i ovnen i omtrent 90 minutter.
  5. Skru av ovnen og la de stå i ovnen i 1 time.

Lemon curd:

  1. Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle over vannbad. Varmes opp under omrøring til det tykner på rundt 84 grader.
  2. Rør inn smøret.
  3. Sett lemon curden i kjøleskapet et par timer.

Krem:

  1. Pisk fløte og crème fraîche til det tykner.
  2. Ha i sukker og vaniljestang til alt er godt bandet.

Montering:

  1. Legg et tynt lag med lemon curd på marengsredene.
  2. Ha over kremen.
  3. Pynt til slutt med litt lemon curd på toppen.