Middagssalat med skjørost

Salat trenger ikke være kjedelig. Her får du ooppskrift på en proteinrik og mettende middagssalat med byggryn, marinert kylling og skjørost.

Server retten med godt brød og Røros Smør.

Byggrynene må bløtlegges over natten. Du kan også bruke couscous eller hel spelt.

Dette trenger du for 4 personer

4 dl byggryn
2 ss olivenolje
4 stk kyllingfileter
1-2 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
2 ts honning
Saften av ½ økologisk sitron
Pepper
Røros Smør til steking
1 pose småbladet salat, f.eks. Red Rhubarb
100 g Skjørost
Rips eller ripsgelé
Tilbehør: Godt brød med Røros Smør

Slik gjør du:

1. Finhakk hvitløk og bland sammen olivenolje, honning, sitron og pepper. Mariner kyllingfileten i denne blandingen i kjøleskapet – minst en halvtime, gjerne mer.

2. Kok byggryn etter anvisning på pakken. HUSK! byggryn må bløtlegges over natten. Hell av vannet, rør inn litt olivenolje og la byggryn avkjøles. Rør gjerne i gryna under avkjøling.

3. Varm Røros Smør i en stekepanne og stek kyllingfiletene på medium varme i 5-6 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La de hvile noen minutter.

4. Vask og tørk småbladet salat, og tilsett kokt og avkjølt byggryn. Bland godt sammen.

5. Del kyllingfileten i skiver og legg på salaten. Topp med skjørost. Rips smaker godt på toppen av salaten. Har du ikke tilgang på fersk rips, kan du gjerne bruke ripsgelé.

Serveres med godt brød og Røros smør
Husk! Byggryn må bløtlegges over natten. Du kan også bruke couscous eller hel spelt.