Matpakkerundstykker

Grove rundstykker perfekt for matpakka. Lag opp en større porsjon, frys ned og ta opp etterhvert. Disse blir garantert en favoritt.

Dette trenger du for 32 rundstykker (2 stekebrett)

1/2 pk fersk gjær
1 l Helmjølk
100 g Røros Smør 1 % eller 2 % havsalt
2 ts uraffinert havsalt
2 ss rørsukker eller annet søtt
2 egg
500 g hvetemel, siktet (halvparten kan erstattes med fin sammalt)
500 g speltmel, siktet
200 g havregryn (både store og små fungerer)
300 g sammalt hvete grov
160 g Skjørost fra Røros-traktene
100 g frø – for eksempel solsikke og chia
Ekstra mel til å justere deigens konsistens

Slik gjør du

1. Bruk kjøkkenmaskin eller en stor bakebolle. Smuldre gjæra i bakebollen og hell på 1dl kald mjølk.

2. Smelt smøret over medium varme i en kjele. Når smøret er smeltet, helles resten av mjølka oppi. Dette varmes så videre til det er romtemperatur. Tilsett så skjørosten og kjør dette med en stavmikser el. slik at ostekornene blir mindre.

3. Deretter blandes alle ingrediensene sammen, egg tilsettes til slutt. Elt godt og juster med siktet mel til du får en passe fast deig. Elt helt til deigen slipper bollen i kantene.

4. Hev i 2 t. Lag deretter rundstykker. Dette er akkurat passe mengde deig til å lage 2 stekebrett med 4×4 rader. Etterhev i ca 30 min.

5. Stek på varmluft på ca 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på rist.

TIPS! Du kan steke brettene samtidig, etter halv steketid er det lurt at brettene bytter plass både ift opp og ned i ovnen, og slik at de rundstykkene som har stått nærmest stekedøra får steke videre innerst i ovnen.