Marinert brokkoli

Brokkoli er en fantastisk og allsidig grønnsak som kan brukes til så mangt, og marinert brokkoli smaker ekstra godt når du smørdamper den.

Ingredienser

1 brokkoli eller brokkolini

1 ss olivenolje

1 ss sitron- eller limejuice

3 fedd hvitløk

1 klype salt

2 ss Røros Smør

Slik gjør du:

1. Skjær brokkolien i passende biter og ha bitene i en bolle. (Husk at brokkolistilken kan også spises.)

2. Finhakk hvitløken, og press ut juice av sitronen.

3. Masser brokkolien inn med hvitløken, sitronjuicen, olivenoljen og salt.

4. La det marinere i en pose i kjøleskapet i 1-2 timer.

5. Kok opp litt vann i en kasserolle. Brokkolien skal dampes, du trenger bare rundt 2 cm med vann.

6.  Tilsett smøret i kokevannet.

7. Ha i brokkolien og la den koke over høy varme med lokk til den er mør. Det tar ikke så lang tid, omtrent 1-3 minutter.