Litt sunnere rask ostekake

Rask ostekake er genialt, det er lett å lage og trenger ikke stå mange timer i kjøleskap for å stivne. Denne versjonen har en litt sunnere og mer næringsrik bunn laget av havregryn og mandler istedet for kjeks, men minst like god. Mandlene gir god crunch til bunnen.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

Bunnen:
1,5 dl havregryn
80 gram mandler
2 gode ss Røros Smør

Ostekrem:
1,5 dl fløte
100 gram kremost
1 ss Røros Rømme
2 ss melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

  1. Kjør mandler og havregryn i en foodprocessor til valgfri masse. Velg det du liker best, en litt grovere masse eller helt finsmulet.
  2. Tilsett deretter smeltet smør og bland sammen
  3. Trykk blandingen ut i egnete former og sett i kjøleskap mens du lager ostekremen
  4. Pisk kremost, rømme, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til kremkonsistens
  5. Ta ut porsjonsglassene av kjøleskapet og bre over ostekremen. Pynt med bær.