Kyllinglår marinert i Syrna Naturell med smørsaus
Når du lar kylling ligge i syrna mjølk i et døgn eller to gjør det kjøttet saftigere og mørere. Sammen med en frisk smaksbombe av en smørsaus blir dette en skikkelig god kombo. Server gjerne med stekte poteter til.
Dette trenger du:
Ca. 2 dl Syrna Naturell
Skjørost
1 sitron
1/2 agurk i terninger
3 sjalottløk, finhakka
200 g Røros Smør™
25 g sommerhonning
4 ss malteddik eller hvitvinseddik/eplecidereddik
4 ss vann
1 ss korianderfrø, knust
1 lime
Slik gjør du det:
Kyllingen:
Legg kyllinglårene i en bolle og hell over Syrna Naturell. Dekk til bollen og sett kaldt i ett til to døgn.
Smørsaus:
Ha honningen og eddikken i en kjele og varm til det har blitt lett karamellisert, fått en lys brunfarge. Tilsett deretter vann, korianderfrø, sjalottløk og chili. Kok sammen til det meste av væsken er borte. Visp inn smøret i små terninger, litt av gangen til en homogen saus. Ta av fra varmen. Smak til med saften fra en lime og salt. Smørsausen er lurt å lage så tett opp til servering som mulig.
Forsettelse kyllingen:
Grill eller stek kyllingen. La dem hvile noen minutter før du skjærer den opp i skiver. Legg kyllingen i hjertesalatblader før du topper med smørsausen, agurk og skjørost.
Da er det bare å spise som den er eller servere med potet ved siden av for en fullstendig middagsrett.
