Kryddersmør med soltørkede tomater

Det smaker ekstra godt når du lager kryddersmøret selv. Passer perfekt til poteter, grillmat, fisk, grønnsaker, ja til det meste.

Du trenger

1 pakke Røros Smør
1-2 fedd hvitløk (alt etter str på feddene og hvor glad du er i hvitløk)
3 stk soltørkede tomater
Salt og pepper for å smake til

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og soltørkede tomater eller ha det i en hakker (f.eks en som hører til stavmiksersett).
  2. Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med K-krok eller i en bolle og tilsett finhakket hvitløk og soltørkede tomater. Bland det så sammen til en jevn masse.
  3. Ha smøret over i en beholder/bakepapir og oppbevar i kjøleskap.

Tips: Holder seg omtrent 3-4 uker i kjøleskap (må pakkes så det ikke kommer luft til) og omtrent 6 mnd i fryseren.