Kjøkkenpatruljens smakfulle og enkle lunsj

Margit Vea har skrevet bøker og holdt kurs og foredrag om mat for barn siden hun fikk sitt første barn i 1996. Hun arbeider for at at barn skal få en relasjon til ekte og ærlige råvarer, lære å lage mat, vokse opp med fersk og god mat på bordet, få smaken på rene råvarer og – ikke minst – kjenne matglede. Dette er hennes oppskrift på smakfull og enkel lunsj for store og små.

Her er et tips til en smakfull og mettende lunsjrett med norske tradisjonsrike råvarer. Det er fullt mulig å ta med disse deilige råvarene i matpakken på jobb for deg som er voksen, eller legge det i barnas matpakke. Du kan tilberede det særdeles enkelt – det enkle er ofte det beste, men du kan også spandere noen minutter ekstra for en mer eksotisk variant. Med gode råvarer smaker alt godt!

Dette trenger du

Flattbrød (jeg har denne uken unnet meg grovt flattbrød med sesamfrø og faksalt fra Øvregård)
Røros Smør
Røros Rømme
Salt pølse (her har jeg en Angus Biff kryddersalami fra Røsslyngen Begilag i Ryfylke)
Urter

Vil du ha det mer spicy?

1 håndfull persiille, ruccola og/eller spinat
1 lite fedd hvitløk
1/2 chili
1/2 ss saft av sitron
1 ss olivenolje
havsalt og pepper

Slik gjør du:

1. Smør et lag med smør på flattbrødet, deretter rømme. Legg pølsene over rømmen og sett i gang og kos deg. Du kan også legge et flattbrød over hvis det er lettere å spise på den måten. Da blir rektoren, som mener foreldrene lager for kompliserte matpakker til barna, fornøyd og glad.

2. Noen ganger dypper jeg bare flattbrødet i rømmen og spiser pølsen ved siden. I matpakken kan du ha et lite beger rømme, litt smør i papir, pølse og flattbrød for seg.

3. Finhakk grønnsakene og bland det sammen med sitron og olje. Smak til med salt og pepper.