Kjøkkenpatruljens smakfulle og enkle lunsj

Dette trenger du

Flattbrød (jeg har denne uken unnet meg grovt flattbrød med sesamfrø og faksalt fra Øvregård)
Røros Smør
Røros Rømme
Salt pølse (her har jeg en Angus Biff kryddersalami fra Røsslyngen Begilag i Ryfylke)
Urter

Vil du ha det mer spicy?

1 håndfull persiille, ruccola og/eller spinat
1 lite fedd hvitløk
1/2 chili
1/2 ss saft av sitron
1 ss olivenolje
havsalt og pepper

Slik gjør du:

1. Smør et lag med smør på flattbrødet, deretter rømme. Legg pølsene over rømmen og sett i gang og kos deg. Du kan også legge et flattbrød over hvis det er lettere å spise på den måten. Da blir rektoren, som mener foreldrene lager for kompliserte matpakker til barna, fornøyd og glad.

2. Noen ganger dypper jeg bare flattbrødet i rømmen og spiser pølsen ved siden. I matpakken kan du ha et lite beger rømme, litt smør i papir, pølse og flattbrød for seg.

3. Finhakk grønnsakene og bland det sammen med sitron og olje. Smak til med salt og pepper.