Julens tjukkmjølkspannacotta

Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere til mange anledninger, og jul er ingen unntak. Her får du oppskrift på en pannacotta med knuste, sprø pepperkaker i bunnen. Den er også helt perfekt å lage om du har noen pepperkakerester liggende etter jul.

Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:

2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang

Pepperkakebunn:
80 gram pepperkaker
2 ss Røros Smør™, smeltet

Slik gjør du det:

  1. Start med pepperkakebunnen. Knus pepperkakene enten i en foodprocessor eller legg de i en pose og bank de med en kjevle. Tilsett det smeltete smøret, bland sammen og trykk ut i ønskede former. Sett kaldt mens du lager pannacottaen. Spar litt av pepperkakebunnen til å pynte med på toppen.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
  3. Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
  4. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
  5. Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
  6. Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
  7. Sil blandingen, hell den i porsjonsformene eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over.

TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.