Julens tjukkmjølkspannacotta
Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere til mange anledninger, og jul er ingen unntak. Her får du oppskrift på en pannacotta med knuste, sprø pepperkaker i bunnen. Den er også helt perfekt å lage om du har noen pepperkakerester liggende etter jul.
Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:
2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang
Pepperkakebunn:
80 gram pepperkaker
2 ss Røros Smør™, smeltet
Slik gjør du det:
- Start med pepperkakebunnen. Knus pepperkakene enten i en foodprocessor eller legg de i en pose og bank de med en kjevle. Tilsett det smeltete smøret, bland sammen og trykk ut i ønskede former. Sett kaldt mens du lager pannacottaen. Spar litt av pepperkakebunnen til å pynte med på toppen.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
- Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
- Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
- Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
- Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
- Sil blandingen, hell den i porsjonsformene eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over.
TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.