Jan Kristens rakfisk fra Røros

Dette trenger du for 4 personer

4 x hele rakfisk á ca 400 g eller 600 g filet
12 mandelpotet
Syltede rødbeter
1 rødløk
1/2 purre
1 pk Røros Smør – romtemperert
1 beger Røros Rømme
Flatbrød

Slik gjør du:

1. Kok potetene i ca 20 minutter. De blir aller best om du damper dem oppå en damprist. Sjekk om de er møre ved å stikke en knivspiss inn i dem.

2. Bruk gjerne en plasthanske når du jobber med fisken, da lukta kan sette seg. Filéter fisken og skjær den opp i stykker på ca 2 cm.

3. Skjær opp rødbeter, løk og purre og legg i skåler.

4. Server 🙂

Til rakfisk kan du beregne ca 400 gram hel fisk eller 150 gram filet per person. Hvis det er et lettere kveldsmåltid, så kan du beregne ca 1/3 mindre.

Alle har sine tradisjoner når det kommer til rakfisk. Her er andre ting du kan servere den med: lefser, hardkokte egg, rødbetesalat (med majones og rømme), kålrabistabbe og ertestuing.