Jackie’s kake

Dette trenger du:

Kakebunn:

230 g Røros Smør – romtemperert
670 g sukker
6 egg
420 gram
230 ml Røros Fløte
1 ts vanilje essens
1 ts sitronjuice

Glasur:

250 g melis
1 ts vanilje essens
1 ss smør
2-3 ss melk

Slik gjør du det:

Bland smør og sukker til hvitt. Bland inn egg, ett av gangen. Bland inn halvparten av smøret og halvparten av fløten. Blandt godt. Tilsett resterende mel og fløte. Tilsett essens og sitronsaft og bland godt til du har en klumpfri røre.
Smør kakeformen godt og hell i røren. Sett kaken inn i en kald stekeovn, og skru på ovnen på 150 grader.  Stek i ca. 1 time og 45 minutter. La kaken kjøle seg ned i 10 minutter før du tar den ut av formen. Strø over med melis eller pynt med glasur.
For glasuren: 
Bland sammen 250 g melis,1 ts vailje essens, 1 ss smør og 2-3 spiseskjeer melk til du har ønsket konsistens.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet). 

Foto: Tom Gustavsen