Iskake med pepperkakebunn

Som regel blir det alltid litt pepperkakerester igjen etter jula. Da er det helt perfekt å bruke de i denne iskaka! Det gir en god krydret smakt til kaka.

Dette trenger du til en stor rund kake eller en liten langpanne

500 g pepperkaker – i smuler
100 g Røros Smør – smeltet
6 store egg – skill plommer og hviten
400 g sukker
5 dl Fløte fra Rørosmeieriet
4 dl Røros Yoghurt Naturell
2 dl rørt og most jordbærsyltetøy

Slik gjør du:

1. Bland smør og kakesmuler så det såvidt henger sammen og klem det utover bunnen

2. Avkjøl

3. Pisk eggehvitene helt stive

4. Pisk så eggeplommene og sukkeret hvitt og stivt

5. Pisk deretter fløten til krem

6. Tilsett yoghurten og vend det hele forsiktig sammen
7. Til slutt har du i jordbærene
8. Hell blandingen over kjeksbunnen
9. La kaken stå over natten i frysen, eller ute i naturens fryser om det er kaldt nok frem til servering