Innbakt pizzabolle

Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. En innbakt variant er fin variasjon til den tradisjonelle pizzaen. Denne er dessuten lett å pakke med seg til turen eller matpakka. De kan fint fryses.

Dette trenger du for 24 pizzaboller

100 g Røros Smør 1% havsalt
3 dl Lettmjølk
100 g Skjørost
1/2 pk fersk gjær
2 egg
200 g siktet hvetemel
200 g siktet speltmel
200 g grov sammalt mel
60 g havregryn

Fyll

400 g karbonadedeig
Tomatsaus
Ev. grønnsaksrester
og
Ca 100 g hvitost
Ca 100 g kokt skinke

Slik gjør du

1. Smelt smøret i en liten kjele, tilsett mjølka og skjørosten og kjør med stavmikser. Denne blandingen skal da ha en temperatur mellom 20 og 37 grader. Jo lavere temperatur, jo lengre hevetid må du regne med. Det er viktig at den ikke er varmere enn 37 grader, da virker ikke gjæren. Smuldre gjæren i væsken. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å blande alle ingrediensene til deigen og elt til deigen slipper bollen. Tilsett litt mer mel hvis deigen blir veldig løs. Legg et klede over og la deigen heve i minst 1 time eller til dobbel størrelse.

2. Mens deigen hever kan du gjøre klart fyllet. Pass på så tomatsausen ikke blir for tynn.

3. Del deigen i 3 og kjevle den ut til en ca rektangulær form. Del i 8 biter, legg litt fyll på hver av bitene, dra hjørnene og endene sammen slik at fyllet blir godt lukket inn i bollen. Sett bollen med skjøten ned, på en bakepapirkledd stekeplate. Dekk med plast og etterhev i ca 30 min. Gjør det samme med de andre 2 delene.

4. Stek på 200C i ca 15 min. Avkjøl på rist.