Oppskrift på indisk linsegryte

En varm, mettende dal er perfekt som hverdagsmiddag eller når du skal ha en hyggelig samling med venner.

Du trenger:

5 dl gule eller røde linser, eller en miks av begge
1 ts gurkemeie
200 g Røros Smør
1 ts spisskummenfrø
2 tomater
1 paprika
2 ss karripasta eller 1 ts spisskummen, 1/2 ts chili, 2 ts korianderpulver
2 ts garam masala
5-6 fedd hvitløk

Server med

Økologisk Røros Yoghurt Naturell
Mangochutney
Nanbrød
Ris

Slik gjør du

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken sammen med gurkemeien. Linsene skal bli myke, men beholde formen.
  2. Skjær tomatene og paprikaen i terninger og press hvitløken gjennom en hvitløkspresse.
  3. Smelt smøret i en stekepanne sammen med spisskumminfrøene. Når det skummer, har du oppi tomat, paprika og karripastaen. La det surre og frese godt. Når det har frest ferdig, etter omtrent 2 minutter, har du i hvitløken. Fres dette i 5-10 sekunder.
  4. Hell smørblandingen over linsene og bland sammen.
  5. Smak til med salt.
  6. Dryss over garam masala og fersk koriander.
  7. Serveres i en dyp tallerken, sammen med mangochutney, yoghurt naturell, ris og nanbrød.