Hvordan lager jeg vafler?

Dette trenger du

4 egg
5 dl mjølk
1 ts bakepulver
ca 5 dl mel
ca. 2 ss søtt – sukker, honning eller sirup av ulike slag kan brukes.
ca 6 ss fett (ca 100 g) – smeltet smør, rømme, lettrømme, fløte.

Slik gjør du:

1. Start med 4 egg. Visp inn ca 2 dl mjølk – vanlig mjølk eller syrnet mjølk.

2. Visp inn 1 ts bakepulver og ca 5 dl mel litt etter litt, til du har en veldig tjukk og klumpfri røre – minst 1/3 siktet mel, ellers kan du bruke alt fra havregryn til fin sammalt mel. Du kan også bruke grøtrester.

3. Visp inn ca 2 ss søtt – sukker, honning eller sirup av ulike slag kan brukes.

4. Tilsett ca 6 ss fett (ca 100 g) – smeltet smør, rømme, lettrøme, fløte. Spe så med 2-3 dl mjølk til du har en fin røre – vanlig mjølk eller syrnet mjølk, eller til og med en skvett vann om du har lite mjølk igjen i kjøleskapet. Yoghurt kan også brukes.

5. La røra stå og hvile seg i 20 minutter før du steker vaflene.