Hvit pizzasaus med blåmuggost

Dette trenger du til 2 pizzaer

1 ss Røros Smør
1 ss hvetemel
1 dl Helmjølk
100 gr. Fjellblå fra Eggen Gardsysteri eller annen blåmuggost
1/2 boks Røros Rømme
1 ts sitronsaft
1 ts sukker
kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Smelt smøret på middels varme, ha oppi hvetemelet og surr i et par minutter. Dette blir som en tjukk grøt.

2. Skru så ned varmen et hakk og spe med helmjølk. Det er viktig at du visper kjapt og kraftig mens du gjør dette. Pass på at sausen tykner mellom hver gang du sper med mjølk.

3. Tilsett rømmen og la det småkoke litt i 5-10 minutter.

4. Del osten i mindre biter og rør den ut i sausen. Ikke rør den helt ut, det er bare godt med små smaksbomber av ost i sausen.

5. Smak til med søtt og syrlig (sukker og sitronsaft), samt pepper.

På denne pizzaen la vi reinsdyrsskav, kantareller, bacon og rødløk (stekt på middels varme i smør og så strødd med litt sukker).

TIPS! Det er også godt med kylling eller squash på denne pizzasausen.