Hveteboller

Ingenting slår duften av nystekte boller! Dette er oppskriften på våre beste boller. Ved å elte inn smøret til slutt får du en deig som er smidig og lett å jobbe med.

Dette trenger du til 30 boller:

Ca. 1,2 kg hvetemel
250 gram sukker
1/2 pakke fersk gjær
3 ts kardemomme
6 dl helmjølk eller Bakemjølk
2 egg+1 egg til pensling
250 gram romtemperert Røros Smør 1%havsalt

Slik gjør du det:

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
  2. Pisk egg og melk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
  3. Bland melkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk fra istad.
  5. La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
  6. Del deigen i to og rull ut to lange pølser. Del hver pølse i omtrent 15 stykker og rull ut til boller.
  7. Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
  8. Pensle med egg og stek på 200 grader i omtrent 16-19 min, avhengig av ovn.