Hveteboller

Ingenting slår duften av nystekte boller! Dette er oppskriften på våre beste boller. Ved å elte inn smøret til slutt får du en deig som er smidig og lett å jobbe med.

Dette trenger du til 30 boller:

Rundt 1,2 kg hvetemel
250 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
3 ts kardemomme
6 dl Helmjølk
2 egg + 1 egg til pensling
250 gram romtemperert Røros Smør 1 % havsalt

Slik gjør du det:

  1. Blant alt, utenom smøret, i bakebollen. Mjølka kan godt være kald. Bruker du kjøkkenmaskin stiger temperaturen i deigen med 1 grad i minuttet. Ideell temperatur på deigen når den er ferdig eltet er rundt 20-24 grader. Da blir bollene ordentlig gode.
  2. Elt deigen til den blir glatt og smidig. Det tar omtrent 15 minutter på lav til middels hastighet i en kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du sette opp hastigheten ett hakk og elte videre i 5 minutter.
  4. Dekk over bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  5. Del deigen i to, og rull ut to lange pølser. Del hver pølse i 15 biter og rull til boller.
  6. Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
  7. Pensle med egg og stek på 200 grader i 16-19 minutter, avhengig av ovn.