Hverdagsfocaccia med cottage cheese

Her er en focaccia uten dill og dall, et passende middagsbrød til hverdags.

Det er litt sukker i oppskriften fordi cottage cheesen bidrar med en del syrlighet. Cottage Cheese inneholder 14,1% protein og kombinert med det grove melet, så gir dette et mettende middagsbrød.

Frys i biter og varm i ovnen før servering. Osten gjør brødet veldig saftig og tungt, så det blir bare bedre av denne «skjerpinga» i ovnene som gir deilig sprø skorpe. Hjemmebakt brød gir en ekstra piff til alle hverdagsmiddager.

Dette trenger du for 1 stor langpanne

1 ltr vann
1/2 pk fersk gjær
700 g hvetemel – cirka
300 g grov sammalt hvete
200 g fin sammalt hvete
4 ss sukker
3 ss urte-olivenolje
1 boks Cottage Cheese fra Rørosmeieriet (240 g)

Topping

1 dl urte-olivenolje
oliven (kan kuttes ut)
flaksalt

Slik gjør du:

1. Varm vannet til ca 20 grader. Smuldre gjæren og rør den ut i en liten kopp av vannet. Rør alt unntatt cottage cheese og topping, sammen til en løs deig. Du trenger ikke elte lengre enn til alt er blandet. Deigen skal ha en grøtlignende konsistens.

2. Legg et klede over og sett til heving på et lunt sted i ca 2 t eller til deigen har hevet seg til dobbel størrelse.

3. Bland så inn cottage cheese og hell deigen over i ei langpanne. Klem den ut i hjørnene. Smør litt av urteoljen over, dekk deigen med plast og hev i en drøy halvtime.

4. Stikk fordypninger i brødet med fingrene, stikk oliven nedi og fordel resten av oljen over. Strø på flaksalt. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.