Høstpai

Paibunn

100 g romtemperert Røros Smør i terninger

200 g siktet hvetemel

Ca ½ dl iskaldt vann

Fyll

3 store egg

3 dl Økologisk Fløte 39% fett

2 ts havsalt

Pepper

160 gram Skjørost fra Røros-traktene

100 g vellagra salami, feks. fra Tind

2 never grønnkål

2 sjalottløk

Økologisk Røros Smør til steking

Små, søte tomater

Slik gjør du:

Smuldre smøret inn i melet. Bland så inn iskaldt vann til du har passe konsistens, men pass på at du ikke rører for mye i deigen. Klem den flat, pakk den inn og legg den i kjøleskapet i minst en time. (Du kan lage klar bunnen dagen før også.)

Sett stekeovnen på ca 180 grader. Legg den flate deigen i en paiform på ca 24 cm i diameter og klem den godt utover og oppover sidene. Prikk bunnen lett med en gaffel og forstek i ca 10 minutter.

Mens bunnen steker: Visp sammen egg, fløte og havsalt til det er godt blandet. Tilsett pepper etter ønske. Rør inn skjørosten.

Surr grønnkål og skiver av sjalottløk i godt med Røros Smør.

Fordel salamiskiver utover bunnen. Legg grønnkålblandingen oppå. Tøm over eggeblandingen. Topp med rikelig med små, søte tomater.

Avslutt med et dryss med salt og pepper.

Stek videre i 30-40 minutter til eggeblandingen har stivnet og toppen fått en gyllen farge.