Høstpai
Paibunn
100 g romtemperert Røros Smør i terninger
200 g siktet hvetemel
Ca ½ dl iskaldt vann
Fyll
3 store egg
2 ts havsalt
Pepper
160 gram Skjørost fra Røros-traktene
100 g vellagra salami, feks. fra Tind
2 never grønnkål
2 sjalottløk
Økologisk Røros Smør til steking
Små, søte tomater
Slik gjør du:
Smuldre smøret inn i melet. Bland så inn iskaldt vann til du har passe konsistens, men pass på at du ikke rører for mye i deigen. Klem den flat, pakk den inn og legg den i kjøleskapet i minst en time. (Du kan lage klar bunnen dagen før også.)
Sett stekeovnen på ca 180 grader. Legg den flate deigen i en paiform på ca 24 cm i diameter og klem den godt utover og oppover sidene. Prikk bunnen lett med en gaffel og forstek i ca 10 minutter.
Mens bunnen steker: Visp sammen egg, fløte og havsalt til det er godt blandet. Tilsett pepper etter ønske. Rør inn skjørosten.
Surr grønnkål og skiver av sjalottløk i godt med Røros Smør.
Fordel salamiskiver utover bunnen. Legg grønnkålblandingen oppå. Tøm over eggeblandingen. Topp med rikelig med små, søte tomater.
Avslutt med et dryss med salt og pepper.
Stek videre i 30-40 minutter til eggeblandingen har stivnet og toppen fått en gyllen farge.