Hjemmelaget bulletproof kaffe

Bullet proof kaffe, også kjent som smørkaffe eller fettkaffe er populært blant mange og er rett og slett kaffe tilsatt smør. Det smaker ikke bare nydelig med en rund og mild smak, men det er en fin måte å starte morgenen på for litt ekstra energi. Vi har laget vår versjon med hint av kanel.

Dette trenger du:

300 gram Røros Smør
0,5 kryddermål (0,5 ml) ceylonkanel
1 kryddermål (1 ml) cassiakanel
2 kryddermål (2 ml) vaniljesukker

Isbitform (ca 2 ts per bit i størrelse)

Vanlig filterkaffe eller annen foretrukket kaffe.

Til en kopp trenger du 2dl kaffe og 1 terning/bit med smør.

Slik gjør du det:

  1. Ha 300 gram smør i en bolle og sett i mikroen på den høyeste styrken i 30 sekunder. Ta den ut og rør sammen. Sett bollen inn i nye 30 sekunder. Da skal smøret være flytende, men ikke ha sprukket opp, da har det blitt for varmt.
  2. Ha i kanel og vaniljesukkker og bland godt sammen.
  3. Ha smøret over i et desilitermål og hell over i former. Bruk f.eks isbitformer eller en annen form med isbitstørrelse.

4. La det stå i fryseren i en halvtime til en time til de har stivnet. Ha de deretter over i en boks eller pose som du kan ha liggende i fryseren. De holder seg i en halvt år i frossen tilstand.

Lage kaffen: Ha omtrent 2 dl kaffe i en høy beholder sammen en en smørbit. Kjør jevnt med en stavmikser og server.