Gulkake – suksessterte

Dette trenger du

Bunn:
300 g malte mandler (bruk mandelkvern)
300 g sukker
5 eggehviter (ca 2,3 dl)

Fyll

5 eggeplommer
120 g melis (ca 2 dl)
1,2 dl Fløte
1/4 av en stor vaniljestang
150 g Røros Smør Mild
Litt 70% sjokolade

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader og gjøre klar en kakeform på 24-26 cm ved å kle bunnen med bakepapir.

Bunnen:
Skill eggene i hviter og plommer. Du skal så piske eggehvitene til de er helt stive. Det er viktig at det ikke kommer noe plomme i eggehvitene. Bolle og visp må også være helt fri for fett. Hvis det kommer fett i eggehvitene, så vil det være vanskelig å få de pisket helt stive. MEN, ett triks er å tilsette 1 dråpe eddik hvis du sliter med å få eggehvitene stive.

Bland mandler og sukker til en jevn masse. Skjær så inn eggehvitene inn i massen.

Stek på ca 180 gr i ca 40 min. Avkjøl bunnen i formen.

Fyllet:
Skrap ut frøene av vaniljestanga. Ha både barken og frøen opp i en kjele sammen med resten av ingrediensene minus smøret. Varm på middels varme, under omrøring, til det tykner. Ta ut vaniljestang-barken. Rør inn smøret. Avkjøl glasuren før du sprer den ut over kaken. Du kan også bruke kakesprøyte til å spre fyllet.

Topp kaken med litt mørk sjokolade 🙂