Grove pannekaker

Pannekaker er mange barns favoritt! Du blir populær om dette er middagen. Ved å bytte ut mye av det fine melet med grovt blir de også mer næringsrike. Røra holder seg fint 2-3 dager i kjøleskap om det skulle bli litt til overs.

Dette trenger du (omtrent 4 porsjoner):

4 egg
1 dl hvetemel
1 dl havremel
2 dl sammalt hvetemel eller annet grovt mel
5 dl Helmjølk
2 dl melk
3 ss smeltet Røros Smør + smør til steking

Slik gjør du det:

  1. Ha eggene i en bolle, visp dem lett sammen og rør inn litt av melet.
  2. Spe på med mjølk og resten av melet. Tilsett smeltet smør og rør til en glatt røre.
  3. La røren svelle i minst 10 minutter. Spe med mer mjølk om den tykner for mye.
  4. Varm en stekepanne på middels varme med en smørklatt og stek pannekakene. Server med f.eks blåbærsyltetøy og bacon.

TIPS: Tilsett skjørost som er kjørt med stavmikser i røra for ekstra metthet og proteiner.