Grillet endive med ostesaus og confitert stensopp
Dette er en smakfull rett som passer perfekt til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en snacksrett. Er du så heldig å ha stenstopp i en skog i nærheten smaker det ekstra godt.
Tips! Kombiner denne småretten med røstipoteter med to ulike toppinger.
Dette trenger du til 4 personer:
En pk. endive
Urter: persille og dill
Ostesaus
30 g Røros Smør™
30 g hvetemel
3,5 dl helmjølk
Grønn chili ¼ finkuttet
100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
Salt og pepper
Confiert stensop og løk
100 g stensopp
50 g løk
1 dl nøytral olje
Slik gjør du det:
- Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
- Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
- Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
- Press ut ca. halvparten av stivelsen fra den raspede poteten og tilsett salt etter ønske.
- Form til kaker i passende størrelse og stek gylden i godt med Røros Smør.
- Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.