Gourmetvaffel

Det er lange og smakfulle tradisjoner for søte vafler i Norge, men her foreslår vi at du tar frem vaffeljernet til å lage en saftig vaffel som base for salt topping.  Lettvint «bakst» og skikkelig godt! Lekkert ser det også ut. Toppingen på disse vaflene gjør dem til gourmetvafler.

Dette trenger du

3 egg
3 dl Helmjølk
160 g Skjørost
1,5 dl siktet mel
1,5 dl grovt sammalt mel
1 ts bakepulver
2 ts sukker
50 g smeltet Røros Smør
Ca ½ dl vann

 

Oppskriften gir 7-8 vafler.

Topping

Røros Rømme
Løyrom
Rødløk
Fersk dill

Slik gjør du:

1. Knekk egg i en bolle og visp lett. Rør inn mjølk. Sikt inn det tørre og bland godt.

2. Tilsett skjørost og smeltet smør til slutt.

3. Juster tykkelsen på røra med kaldt vann. La røra stå og svelle i minst 20 min.

4. Stek på lav til middels varme. Avkjøl på rist.

5. Server med topping, feks. Røros Rømme, løyrom, noen biter rødløk og litt fersk dill.

Andre topping-forslag: Røros Rømme, røkt reinsdyrskjøtt og ripsgele; Røros Rømme, varmrøkt sik eller annen innlandsfisk og rørte tyttebær; Røros Rømme, stekt kantarell, bacon og syltet rødløk.