Fortgjort ostekake

Enkel og rask ostekake med en dæsj rømmeDette trenger du for 4 porsjoner:

Kjeksbunn
10 stk digestive kjeks

2 gode ss Røros Smør

 

Ostekrem
1,5 dl fløte

100g kremost

1 ss Røros Rømme

2 ss melis

1 ts vaniljesukker

 

Jordbær og blåbær på toppen

Slik gjør du:

Legg kjeksene i en pose og slå med en kjevle eller flaske for å knuse kjeksene. Det kan godt være noen litt større biter for å få varierende konsistens.

Smelt to gode ss med Røros Smør og blad sammen med den knuste kjeksen.

Pisk kremost, Røros Rømme, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til den har kremkonsistens.

Fordel kjekssmulene i bunnen porsjonsglass, ca. 3 ss i hvert glass.

Spar litt for å strø på toppen til pynt.

Fordel ostekremen over og topp med blåbær, jordbær og resten av kjekssmulene.

Kjekssmulene og ostekremen kan fint lages noen timer i forveien og komponeres rett før servering.