Fortgjort ostekake

Enkel og rask ostekake med en dæsj rømme. Denne kan du slenge sammen på et blunk! Selv om den er rask å lage både smaker og ser den nydelig ut. Med ferske bær på toppen blir dette en favoritt.

Dette trenger du for 4 porsjoner:

Kjeksbunn
10 stk digestivekjeks

2 ss Røros Smør™

 

Ostekrem
1,5 dl Fløte 39 % fett

100 g kremost

1 ss Røros Rømme™

2 ss melis

1 ts vaniljesukker

 

Jordbær og blåbær på toppen

Slik gjør du:

  1. Legg kjeksene i en pose og slå med en kjevle eller flaske for å knuse kjeksene. Det kan godt være noen litt større biter for å få varierende konsistens.
  2. Smelt to gode ss med Røros Smør™ og blad sammen med den knuste kjeksen.
  3. Pisk kremost, Røros Rømme™, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til den har kremkonsistens.
  4. Fordel kjekssmulene i bunnen porsjonsglass, ca. 3 ss i hvert glass.
  5. Spar litt for å strø på toppen til pynt.
  6. Fordel ostekremen over og topp med blåbær, jordbær og resten av kjekssmulene.
  7. Kjekssmulene og ostekremen kan fint lages noen timer i forveien og komponeres rett før servering.