Fort gjort ostekake med oreobunn
Rask ostekake er genialt, det er lett å lage og trenger ikke stå mange timer i kjøleskap for å stivne. Denne versjonen med oreokjeksbunn er perfekt å servere i barnebursdager og kan lett bli en favoritt blant barna. Den passer selvfølgelig til voksne også.
Dette trenger du til 6 barneporsjoner eller 4 større:
Bunnen:
En pakke oreokjeks
2 gode ss Røros Smør™
Ostekrem:
1,5 dl fløte
100 gram kremost
1 ss Røros Rømme™ (kan sløyfes om det er barn som ikke liker)
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du det:
- Knus kjeksen i en foodprocessor eller for hånd ved å legge de i en pose og bruk en kjevle til å slå på posen med kjeksene i
- Tilsett smeltet smør og bland sammen
- Trykk kjeksblandingen ut i egnete former og sett i kjøleskap mens du lager ostekremen
- Pisk kremost, rømme, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til kremkonsistens
- Ta ut porsjonsglassene av kjøleskapet og bre over ostekremen. Pynt med bær eller annet «stæsj» som passer.