Fort gjort ostekake med oreobunn

Rask ostekake er genialt, det er lett å lage og trenger ikke stå mange timer i kjøleskap for å stivne. Denne versjonen med oreokjeksbunn er perfekt å servere i barnebursdager og kan lett bli en favoritt blant barna. Den passer selvfølgelig til voksne også.

Dette trenger du til 6 barneporsjoner eller 4 større:

Bunnen:
En pakke oreokjeks
2 gode ss Røros Smør™

Ostekrem:
1,5 dl fløte
100 gram kremost
1 ss Røros Rømme™ (kan sløyfes om det er barn som ikke liker)
2 ss melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

  1. Knus kjeksen i en foodprocessor eller for hånd ved å legge de i en pose og bruk en kjevle til å slå på posen med kjeksene i
  2. Tilsett smeltet smør og bland sammen
  3. Trykk kjeksblandingen ut i egnete former og sett i kjøleskap mens du lager ostekremen
  4. Pisk kremost, rømme, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til kremkonsistens
  5. Ta ut porsjonsglassene av kjøleskapet og bre over ostekremen. Pynt med bær eller annet «stæsj» som passer.