Eplesider Bourbon Bundt®

Dette trenger du:

Deigen:
175 g Røros Smør – romtemperert
225 g sukker
4 egg
0.5 ts ingefær
1.5 ts kanel
1 klype malt nellik
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
420 g mel
125 ml eplesider
125 ml bourbon

Sirup: 
125 ml eplesider
125 ml bourbon

Topping:
2.5 ss sukker
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefær
en klype nellik

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Klargjør formen ved å smøre den godt med smeltet smør. Pass på at du smører nøye.

Bland smør og sukker til hvitt. Tilsett egg, ett av gangen og bland godt.

I en bolle, bland sammen krydder, salt, bakepulver, natron og mel. Tilsett melblandingen gradvis, samtidig som du tilsetter væske. Bland godt.

Hell røra i den smurte formen, til den er 3/4 full. Bank formen forsiktig i bordet ett par ganger for å fjerne eventuelle luftbobler.

Stek i 45-50 minutter eller til en strikkepinne kommer ut ren. Når kaken steker, klargjør sirupen.

I en liten kjele varm eplesider og bourbon og la det småkoke i 10 minutter. Rør jevnlig.

Når kaken er ferdigstekt la den hvile i formen i 10 minutter, før du tar kaken ut av formen. Stikk små hull i kaken mens den enda er varm, og pensle sirup på kaken.

Ta vare på ca. 3 ss av sirupen.

Dekk den avkjølte kaken med plastfolie og la den stå over natten.

Dagen etter kan du blande sammen sukker og krydder til toppingen. Hell så resterende sirup over kaken, og strø over med toppingen.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet). 

 

Foto: Tom Gustavsen