Eplekake
En deilig eplekake full av Bakemjølk, epler og varme smaker!
Dette trenger du:
100 g Røros Smør™
100 g sukker
2 egg
1 ts vaniljepulver
200g hvetemel
2 ts bakepulver
en klype salt
1.8 dl Bakemjølk
Raspet skall fra 2 sitroner
Epler
Topp med kanel og sukker
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bland smør og sukker til hvitt.
- Bland inn egg og vaniljesukker.
- Bland inn det tørre og det våte, og rør til alt er godt blandet.
- Legg bakepapir i bunnen av en stor langpanne og fordel røren i formen.
- Topp med oppskjærte epler. kanel og sukker.
- Stekes i 50-60 minutter midt i ovnen.
- Avkjøl noen minutter før du tar kaken ut av springformen. Avkjøl så på rist.
Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).