Enkel og rask ripskake
Denne enkle og raske ripskaka er så frisk og god på smak. Har du rips i hagen eller hos naboen, er dette en super måte å bruke opp noe av den på.
Dette trenger du (til en 24cm springform):
250-300g rips
3 egg
125g sukker
Frøene fra en vaniljestang
75g Røros Smør™
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
1 dl Syrna naturell eller helmjølk
Melis til å strø på toppen
Slik gjør du det:
- Pisk eggeplommene, sukker og frøene fra vaniljestangen til en eggedosis.
- Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.
- Bland bakepulver og hvetemelet og sikt det inn i røra og ven forsiktig om.
- Ha røra over i en rund kakeform kledd med bakepapir i bunnen.
- Fordel ripsene over røra. Ripsene kan enten være ferske eller frosne.
- Stek kaka midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter avhengig av ovn.
- Avkjøl kaka på rist før du løsner den fra formen.
- Server som den er med et melisdryss på toppen. Is eller krem ved siden av er ekstra godt.