Enkel og rask ripskake

Denne enkle og raske ripskaka er så frisk og god på smak. Har du rips i hagen eller hos naboen, er dette en super måte å bruke opp noe av den på.

Dette trenger du (til en 24cm springform):

250-300g rips
3 egg
125g sukker
Frøene fra en vaniljestang
75g Røros Smør™
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
1 dl Syrna naturell eller helmjølk

Melis til å strø på toppen

Slik gjør du det:

  1. Pisk eggeplommene, sukker og frøene fra vaniljestangen til en eggedosis.
  2. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.
  3. Bland bakepulver og hvetemelet og sikt det inn i røra og ven forsiktig om.
  4. Ha røra over i en rund kakeform kledd med bakepapir i bunnen.
  5. Fordel ripsene over røra. Ripsene kan enten være ferske eller frosne.
  6. Stek kaka midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter avhengig av ovn.
  7. Avkjøl kaka på rist før du løsner den fra formen.
  8. Server som den er med et melisdryss på toppen.  Is eller krem ved siden av er ekstra godt.