Energibarer
Nydelige, hjemmelagde energibarer som gjør seg godt i matpakka på skituren eller når du har lyst på noe søtt men som samtidig inneholder godt med næring. Barene er proteinrike fordi de inneholder en god mengde skjørost.
Disse er fine å oppbevare i fryseren.
Dette trenger du for 20 barer á 50 gram
Bunn:
75 g rå cashewnøtter
75 g + 35 g store havregryn
20 g flytende honning
75 g smeltet Røros Smør™ 1% havsalt
Fyll
1,25 + 0,75 dl Fløte
320 g Skjørost
2 ts vaniljesukker
4 ts gelatin eller to geltainplater
75 g sukker
Trekk
100 g mørk sjokolade 70%
3 ts kokosfett
Slik gjør du:
1. Kjør rå cashewnøtter og 75 g store havregryn i en blender. Bland i honning, smeltet smør og de resterende 35 g havregryn. Kle 2 brødformer med bakepapir og klem bunnen utover. Sett kaldt.
2. Varm 1,25 dl av fløten i en liten kjele, rør ut gelatinen i fløten. Tilsett halve skjørosten og kjør det med stavmikser til en jevn masse. Tilsett resten av skjørosten og kjør med stavmikser. Pisk den resterende fløten (0,75 dl) sammen med sukker og vaniljesukker til krem i en liten bolle. Bland alt forsiktig sammen og fordel det utover bunnen. Sett kaldt i minimum 4 timer.
3. Del opp på tvers med en skarp kniv. Hver brødform blir til 10 barer.
4. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad til en ganske tynn blanding. Dypp barene nedi. Pynt gjerne med hakkede cashewnøtter. Sett kaldt til servering.
Disse er fine å oppbevare i fryseren. Ta dem ut på morgenen og legg dem i matpakka, så tiner de til lunsj.