Elises proteinmuffins

Disse proteinmuffinsene passer helt supert som et mettende måltid i seg selv, som matpakke, ha med på tur eller som et mellommåltid. De kan fint fryses og tines opp igjen senere. Med både skjørost og cottage cheese i deigen, holder du deg mett lenge og får i deg viktige næringsstoffer.

Dette trenger du for 8 boller à 100 g

2 egg
160 g Skjørost (en litenboks)
100 g Cottage Cheese fra Rørosmeieriet
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
100 g ost (mager)
200 g karbonadedeig
1/4 rødløk
1 neve paprika
1 neve purre
1 ss oregano
1 ss spisskummin
1 ss chiliflak

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 180 grader.

2. Brun karbonadedeigen lett og sett til avkjøling.

3. Kutt grønnsakene i biter.

4. Kjør sammen egg, skjørost og cottage cheese med stavmikser.

5. Ha resten av ingrediensene i og bruk hendene og bland, hvis den blir for hard, ha i litt vann. Skal være fast men ikke knall hard. Hvis den blir hard, så kan du bruke eggehviter på kartong eller vann for å jevne ut konsistensen.

6. Lag emner à ca 100g. Det skal bli ca 8-9 av en porsjon. Sette de på bakepapir på en stekeplate.

7. Stek på 180 grader midt i ovnen i 15-20 min til de er gyldne.