Elins julekjeks

Disse kjeksene er enkle å bake, og er svært populære med sin milde smak av vanilje og kanel. Røros Smør 1% havsalt er det perfekte bakesmøret da det inneholder mindre salt enn originalen.

Dette trenger du

250 g Røros Smør 1% havsalt – romtemperert
300 g sukker
1 egg
3 store ts vaniljesukker (basert på ekte vanilje)
2 store ts bakepulver
250 g hvetemel
250 g potetmel

Slik gjør du:

1. Rør smør og sukker hvitt. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin til dette.

2. Tilsett egget og rør godt inn.

3. Bland bakepulver og vaniljesukker inni hvetemelet. Tilsett dette, samt potetmelet. Rør inn til du har en god, samlet deig.

4. Sett deigen kjølig i ca 2 timer.

5. Del deigen i 4 emner og rull 2 cm tykke pølser. Del deigpølsa i 25 stk. Legg på stekeplate kledt med bakepapir. Strø gjerne over litt kanel før steking. Du kan feks. ha kanel på halvparten, og vips – så har du 2 forskjellige kjekssorter.

6. Stekes i ca 9 min på 170 grader.