Den hemmelige ingrediensen i MRF-svela

Dette trenger du for ca. 12 store sveler

2 store egg
75 g sukker
4 dl Tjukkmjølk
240 g hvetemel (4 dl)
1/2 ts natron
1/2 ts hornsalt
30 g Røros Smør

Fyll

00 g Røros Smør
50 g sukker
50 g melis

Slik gjør du:

1. Smelt smøret og sett det til avkjøling på benken.

2. Pisk egg og sukker til eggedosis.

3. Rør inn ca halvparten av tjukkmjølka i eggedosisen.

4. Rør så inn alt det tørre til en jevn røre.

5. Rør inn resten av tjukkmjølka.

6. Fyllet: Rør alle ingrediensene til en lys smørkrem.

7. Stek svelene på ei takke eller ei stekepanne smurt med litt smør. Jeg brukte stekepanne på medium varme. Bruk en liten dl røre per svele. Svelene skal være 15-18 cm i diameter. Svelen er klar for å snus når den ser slik ut:

Servering: Den klassiske svela serveres med smørkrem. Hvis du bruker ca 2 ss med smørkrem per svele, så blir det passe. Smør utover halve svelen, og brett den andre halvdelen over.
Svelene kan også serveres med hvitost, brunost, syltetøy eller smørkrem.