Dalgona sjokolade

Vi måtte slenge oss på årets trendkaffe. Dalgona er enkelt å lage, krever få ingredienser og smaker fortreffelig. Denne typen melkedrikker blir ekstra gode når du bruker laktosefri melk fra Rørosmeieriet. Vår ferske, laktosefrie lettmelk har den gode friske melkesmaken og er naturlig søtere på smak, noe som passer godt når du vil ha noe søtt.

Her får du oppskrift på en sjokoladevariant for deg som har lyst til å prøve Dalgona, men ikke liker kaffe.

Sjokolade Dalgona – nok til et stort glass

2 ts kakaopulver
2 ts vann
2 ts sukker
3 ss fløte

2,5 dl laktosefri melk
Isbiter til å fylle halve glasset

Slik gjør du:
Rør ut kakaopulver og vann i en bolle.

Tilsett deretter sukker og fløte.

Bruk en stavmikser med ballongvisp, en håndmikser eller en vanlig visp til å piske det. Det er viktig at fløten ikke piskes for hardt og for lenge da det skal røres ut i den kalde melken etterpå. Visp til konsistensen blir litt tykkere men ikke like fast som når man pisker krem.

Fyll et glass med isbiter og hell i melk. Topp med sjokoladekremen før du har i en skje eller et papir-sugerør. Bland lett sammen og nyt.

Se video under for fremgangsmåten for den originale Dalgona-oppskriften.

Tips! Hvis du liker både kaffe og sjokolade, så kan du bytte halvparten av kakaopulveret med kaffe og bruke kokende vann. Mmmmm…

 

 

Prøv også Dalgona Frappé

Frappe med Laktosefri lettmjølk fra Rørosmeieriet

Her er oppskriften på Dalgona Original

Dalgona med laktosefri lettmjølk fra Rørosmeieriet