Dalgona Frappé

Vi måtte slenge oss på årets trendkaffe. Dalgona er enkelt å lage, krever få ingredienser og smaker fortreffelig. Dalgona blir ekstra god når du bruker laktosefri melk fra Rørosmeieriet. Vår ferske, laktosefrie lettmelk har den gode friske melkesmaken og er naturlig søtere på smak, noe som passer godt i denne drikken.

Her får du en fantastisk god frappé-variant. Det er litt ekstra arbeid å knuse isbitene, men utvilsomt verdt det!

Dalgona Frappé– nok til et stort glass

2 ts pulverkaffe
2 ts sukker
2 ts kokende vann

2,5 dl laktosefri melk
Isbiter

Slik gjør du:
Bland pulverkaffe, sukker og det kokte vannet sammen i en bolle. Bruk en stavmikser med ballongvisp, en håndmikser eller en vanlig visp til å piske det. Etter hvert ser du at blandingen tykner. Den skal piskes til konsistensen minner og krem/eggedosis.

Finn frem glasset du skal ha drikken i, fyll hele glasset med isbiter. Deretter heller du melka og isbitene over i en blender. Kjør til en jevn masse som minner om slushkonsistens.

Hell is-melka tilbake i glasset og topp med kaffekremen. Bland lett sammen og nyt!

Se video under for fremgangsmåten for den originale Dalgona-oppskriften.

Tips! Topp med din favorittsmak, eks. sjokoladesaus eller karamellsaus.

 

 

Prøv også Dalgona Original

Dalgona med laktosefri lettmjølk fra Rørosmeieriet

Ikke så glad i kaffe? Prøv Dalgona Sjokolade

Dalgona med laktosefri lettmjølk fra Rørosmeieriet