Dalgona
Vi måtte slenge oss på årets trendkaffe. Iskaffen er enkelt å lage, krever få ingredienser og smaker fortreffelig. Denne kaffen blir ekstra god når du bruker laktosefri mjølk fra Rørosmeieriet. Vår ferske, laktosefrie lettmelk har den gode friske melkesmaken og er naturlig søtere på smak, noe som passer godt i denne drikken.
2 ts pulverkaffe
2 ts sukker
2 ts kokende vann
2,5 dl laktosefri mjølk
Isbiter til å fylle halve glasset
Original Dalgona – nok til et stort glass
Slik gjør du du:
Bland pulverkaffe, sukker og det kokte vannet sammen i en bolle.
Bruk en stavmikser med ballongvisp, en håndmikser eller en vanlig visp til å piske det. Etter hvert ser du at blandingen tykner. Den skal piskes til konsistensen minner og krem/eggedosis.
Fyll et glass med isbiter og hell i melk. Topp med kaffekremen før du har i en skje eller et papirsugerør. Bland lett sammen og nyt.
Se video under for fremgangsmåten for den originale Dalgona-oppskriften.
Tips! For en variant med mindre sukker: Halvér sukkermengden i oppskrifta eller bytt med annen søtning.