Crème fraîche-kake

Denne creme fraiche-kaken er utrolig enkel å lage, men den blir også gørgod. Den perfekte kombinasjonen av syrlig crème fraîche og søt smuldredeig smelter i munnen og kan tilfredsstille enhver kakemons. Kaken er perfekt for både hverdags og fest, og kan pyntes med friske bær, sjokoladesaus eller pisket krem for et ekstra festlig preg.

Oppbevares i kjøleskapet, og er også fin å fryse.

Dette trenger du:

Smuldredeig:

240 g hvetemel
135 g sukker
1/2 vaniljestang, frøene eller 1 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
2 ts bakepulver
200 g Røros Smør™ 1% havsalt romtemperert
1 klype salt

Fyll:

2,5 dl Lett Crème Fraîche
2 egg
135 g sukker
1/2 vaniljestang, frøene eller 1 ts vaniljesukker eller vaniljeessens

Slik gjør du:

Smuldredeig

Romtemperert smør knaes med resten av ingrediensene til en jevn deig. Del deigen i to, legg halvparten i kjøleskapet. Kle ei lita langpanne med bakepapir, Press halvparten av deigen flatt i bunn.

Fyll

Visp sammen alle ingrediensene i en bolle.

Hell fyllet over bunnen i forma. Smuldre resten av deigen over fyllet.

Stek

Stek kaka i 30 min på 200 grader på midterste rille til smuldredeigen er gyllen.

Avkjøl i forma. Siktet melis på toppen rett før servering.