Crème fraîche-kake
Denne creme fraiche-kaken er utrolig enkel å lage, men den blir også gørgod. Den perfekte kombinasjonen av syrlig crème fraîche og søt smuldredeig smelter i munnen og kan tilfredsstille enhver kakemons. Kaken er perfekt for både hverdags og fest, og kan pyntes med friske bær, sjokoladesaus eller pisket krem for et ekstra festlig preg.
Oppbevares i kjøleskapet, og er også fin å fryse.
Dette trenger du:
Smuldredeig:
240 g hvetemel
135 g sukker
1/2 vaniljestang, frøene eller 1 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
2 ts bakepulver
200 g Røros Smør™ 1% havsalt romtemperert
1 klype salt
Fyll:
2,5 dl Lett Crème Fraîche
2 egg
135 g sukker
1/2 vaniljestang, frøene eller 1 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
Slik gjør du:
Smuldredeig
Romtemperert smør knaes med resten av ingrediensene til en jevn deig. Del deigen i to, legg halvparten i kjøleskapet. Kle ei lita langpanne med bakepapir, Press halvparten av deigen flatt i bunn.
Fyll
Visp sammen alle ingrediensene i en bolle.
Hell fyllet over bunnen i forma. Smuldre resten av deigen over fyllet.
Stek
Stek kaka i 30 min på 200 grader på midterste rille til smuldredeigen er gyllen.
Avkjøl i forma. Siktet melis på toppen rett før servering.