Bursdagsiskake med Røros Yoghurt

Iskake smaker utrolig godt, og passer de fleste anledninger. Den kan lages dagen i forveien så har du ferdig kake eller dessert til dagen etter. Denne iskaken med kjeksbunn og yoghurt har en frisk smak og er en favoritt blant store og små.

Dette trenger du

Marengsbunn etter oppskrift på Trines matblogg
2 eggehviter
150 g sukker
1/2 ss god balsamicoeddik
1 liten klype salt
50 g mørk sjokolade >70% – hakket
1/2 ss maizena

Kjeksbunn

4 Digestive-kjeks
7 Oreokjeks
ca 30 g Røros Smør – romtemperert

Yoghurtis

3 egg – skill plommer og hviten
200 g sukker
2,5 dl Fløte fra Rørosmeieriet
2 dl Røros Yoghurt Naturell
1 dl rørt og most jordbærsyltetøy

Pynt

Knust oreokjeks – uten kremen inni
Tørkede blomster fra Fjellurt

Slik gjør du

1. Jeg startet med marengsbunnen, den gjorde jeg klar 2 dager før servering. Pisk eggehvitene stive med 1 dråpe balsamico, 1 liten klype salt og 1 ss av sukkeret på medium hastighet. Det skal være så stivt at det står av seg selv. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt mens du fortsatt pisker. Tilsett resten av balsamicoeddiken og pisk på høy hastighet til blandingen er tykk og blank. Bland sjokoladen og maizena, og vend dette inn i røren.

2. Kle en 20 cm form med bakepapir i bunnen, og stek kaken på 150 grader i ca 45 minutter. Når du skal ta bunnen ut av formen, så må du løsen i kantene med en skarp kniv. Løft så bunnen ut uten å fjerne bakepapiret.

3. Dette gjorde jeg dagen før servering. Jeg brukte samme kakeform. Knus kjeksen og bland inn litt og litt smør til du får blandingen såvidt henger sammen når du klemmer litt på den. Det er bedre å ha litt for lite smør enn for mye, fordi bunnen blir veldig hard om det er for mye smør.

4. Kle formen med bakepapir i bunnen. Klem kjeksmassen utover. Ta så frem marengsbunnen og fjern forsiktig bakepapiret. Legg så marengsen oppå kjeksbunnen. Klem forsiktig i kantene slik at marengsen komme godt ut i kantene.

5. Isen lager du ved å først piske de 3 eggehvitene helt stive. Tøm dette over i bakebolle 2. Pisk så eggeplommene og sukkeret og ha det også i bakebolle 2. Pisk deretter fløten.

6. Eggehviter, eggeplommer, fløte og yoghurt skal så vendes forsiktig sammen. Hell dette over kjeksbunn og marengs i kakeformen. Rør deretter forsiktig inn jordbærsyltetøyet/sausen så du får en fin marmorering.

7. La kaken stå over natten i frysen. Ta frem 20 min før servering og pynt med knuste kjeks og tørkede blomster.