Boller med marsipan

Ingenting slår duften av nystekte boller! Med et fyll av marsipan blir de uimotstålelige. Ved å elte inn smøret til slutt får du en deig som er smidig og lett å jobbe med.

Dette trenger du til 30 boller:

Omtrent 1,2 kg hvetemel
250 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
3 ts kardemomme
6 dl Helmjølk
2 egg + 1 egg til pensling
250 gram romtemperert Røros Smør 1 % havsalt

400 g marsipan, for eksempel fra Odense

Slik gjør du det:

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
  2. Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
  3. Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk.
  5. La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
  6. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ha på tynne skiver av marsipan på midten av den utkjevlede deigen. Brett deigen over og legg på et lag til med tynne skiver marsipan. Del opp i omtrent 30 stykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
  8. Pensle med egg og stek på 200 grader i omtrent 16-19 minutter, avhengig av ovn.