Boller med bokhvete og spelt

Dette trenger du til 20 boller

150 g Røros Smør Mild
5 dl Helmjølk
1 ts appelsinjuice
1/3 pk fersk gjær
100 g bokhveteflak
400 g siktet speltmel
200 g hvetemel
40 g honning
40 g sukker
30 g kokosblomstsukker

Slik gjør du:

1. Smelt smør, ha i appelsinjuice og melk til væsken er ca 20 grader. Rør ut gjæren i 1 dl av væsken. Bland så alle ingrediensene og elt godt til deigen slipper kantene på bollen. Hev i ca 2 timer.

2. Bak ut bollene og etterhev i 1 t.

3. Stek på 200 grader i ca 10 min.

Her har jeg prøvd meg på en litt sunnere bollevariant. Det går selvfølgelig an å gjøre bollene enda sunnere, men disse kan jeg love at oppfyller alle krav til mykt, søtt og fluffy bollestoff! Jeg vil tro at det går helt fint å bytte ut alt hvetemelet med speltmel og alt sukkeret med honning, men har ikke prøvd det selv.