Bollekake med sjokoladefyll

Få ting slår en nybakt, luftig, søt og myk bolle. Enda bedre blir bollene når du fyller de med sjokoladepålegg (Nutella, Nugatti eller lignende) og topper de med en litt sprø, søt skorpe av Røros Smør. Disse bollene er laget i en liten langpanne så det blir ei bollekake. Det ser kult ut, og bollene vokser sammen. Når man skal kose seg skikkelig er denne midt i blinken!

Til én form på ca 25 x 35 cm trenger du

100 g + 60 g Røros Smør
3,5 dl Helmjølk
100 g sukker
25 g gjær
400 g siktet mel
Sjokoladepålegg – ca 250 g
2 ss sukker

Slik gjør du:

1. Smelt 100 g Røros Smør og varm mjølka til ca 37 grader. Bland i gjær, sukker og mel og kna til du har en fin og glatt deig som slipper bakebollen. La deigen stå tildekket på et lunt sted til den har doblet størrelsen. Ca 45 min.

2. Bak ut ved å kjevle deigen til et rektangel som er ca 40 cm bredt og 30 cm høyt. Spre sjokoladepålegg utover hele leiven, bortsett fra ei stripe på ca 3 cm på den ene langsida.

3. Rull sammen deigen, begynn på langsida på motsatt side av den sjokoladefrie stripa. Du har nå en rull på ca 40 cm. Del denne i 12 skiver og fordel disse jevnt utover i en bakepapirkledt lita langpanne.

4. La kaka etterheve i ca 30 min.

5. Nå kommer prikken over i’en: Legg 1 lita teskje med Røros Smør oppå hver av bollene og strø ca 2 ss sukker jevnt utover kaka.

6. Stek på 200 grader i 20-25 grader.