Bollefocaccia med vaniljekrem og eplebiter
Bollefocaccia med eplebiter og vaniljekrem. En skikkelig god kombinasjon. Ved å lage alt i en langpanne er det mindre jobb og du får et saftig og luftig resultat.
Dette trenger du (til en langpanne):
Bolledeigen:
Omtrent 600 g hvetemel
125 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
1,5 ts kardemomme
3 dl Syrna Naturell eller Helmjølk
1 egg + 1 egg til pensling
125 g Røros Smør™ romtemperert
Eplefyllet:
2-3 epler, avhengig av størrelsen på de
2 ts kanel
3 ss sukker
Vailjekrem:
2,5 dl Helmjølk
0,5 dl Fløte
1 vaniljestang
3 eggeplommer
100 g sukker
30 g maizenna
2 pl gelatin
Slik gjør du det:
Bolledeigen:
- Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
- Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
- Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
- Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk.
- La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
Vaniljekrem:
- Rør ut maizenna i en halv dl mjølk. varm så opp alt unntatt gelatinen til det tykner. Det skal ikke koke.
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut og rør inn i den varme kremen. Avkjøl kremen.
- Rør underveis slik at det ikke dannes snerk på toppen. Når den er avkjølt blander du vaniljekremen med pisket fløte og setter kaldt.
Eplefyllet:
- Kutt eplene i små terninger og legg i en pose eller en skål og bland inn sukker og kanel.
Montering:
- Ha deigen i en smurt langpanne og dytt den utover mot kantene. Etterhev i 30 minutter.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Fordel eplebitene over deigen og dytt dem godt ned.
- Ha vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i passende klatter rundt omkring i deigen.
- Stek på 200 grader nederst i ovnen i ca 20-25 minutter.
Topp gjerne med melisglasur før servering.