Bollefocaccia med vaniljekrem og eplebiter

Bollefocaccia med eplebiter og vaniljekrem. En skikkelig god kombinasjon. Ved å lage alt i en langpanne er det mindre jobb og du får et saftig og luftig resultat.

Dette trenger du (til en langpanne):

Bolledeigen:

Omtrent 600 g hvetemel
125 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
1,5 ts kardemomme
3 dl Syrna Naturell eller Helmjølk
1 egg + 1 egg til pensling
125 g Røros Smør™ romtemperert

Eplefyllet:

2-3 epler, avhengig av størrelsen på de
2 ts kanel
3 ss sukker

Vailjekrem:

2,5 dl Helmjølk
0,5 dl Fløte
1 vaniljestang
3 eggeplommer
100 g sukker
30 g maizenna
2 pl gelatin

Slik gjør du det:

Bolledeigen:

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
  2. Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
  3. Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk.
  5. La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.

Vaniljekrem:

  1. Rør ut maizenna i en halv dl mjølk. varm så opp alt unntatt gelatinen til det tykner. Det skal ikke koke.
  2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut og rør inn i den varme kremen. Avkjøl kremen.
  3. Rør underveis slik at det ikke dannes snerk på toppen. Når den er avkjølt blander du vaniljekremen med pisket fløte og setter kaldt.

Eplefyllet:

  1. Kutt eplene i små terninger og legg i en pose eller en skål og bland inn sukker og kanel.

Montering:

  1. Ha deigen i en smurt langpanne og dytt den utover mot kantene. Etterhev i 30 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 grader.
  3. Fordel eplebitene over deigen og dytt dem godt ned.
  4. Ha vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i passende klatter rundt omkring i deigen.
  5. Stek på 200 grader nederst i ovnen i ca 20-25 minutter.

Topp gjerne med melisglasur før servering.